top of page
4250774_orig (1).jpg

WIE

RENKE VAN IMPE (°1988) begon haar cellostudies op elfjarige leeftijd aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst, in de klas van Mieke De Lauré.

In 2004 werd zij laureate op de wedstrijd 'Jonge Solisten aan Zee' en in 2006 behaalde ze met het Parnassia Pianotrio een
Eerste Prijs Kamermuziek op de wedstrijd 'Axion Classics' (Pro Civitate).

Renke speelde mee in diverse orkesten zoals het JeMOO; het Mechels Kamerorkest; Symfonieorkest Lemmensinstituut; kamerorkest Arc-en-Ciel; Brabelio, Kammerorchester Aquisgrana (D) en Le Collectif Musical. Zij trad op als soliste met het Aalsters symfonieorkest 'Door Eendracht Groot' (2007); in het kader van 'Arte Amanti' (2009), met het strijkorkest Amadeus (2011), Le Collectif Musical (2016, 2019) en het Oost-Vlaams Kamerorkest (2022).

Renke volgde masterclasses bij France Springuel, Justus Grimm en Olsi Leka en behaalde in 2012 met onderscheiding haar masterdiploma cello aan het Lemmensinstituut bij Geert de Bièvre en Martijn Vink. Nadien studeerde zij kamermuziek en cello aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln (Standort Aachen), bij Prof. Hans-Christian Schweiker. In 2013 behaalde ze haar einddiploma kamermuziek met grootste onderscheiding.
Contrabasles volgde/volgt ze bij Eva Bekaert en Ludo Joly.

Als leerkracht cello, contrabas, muziekinitiatie en kamermuziek was Renke reeds verbonden aan verscheidene academies. Momenteel is zij leerkracht cello aan de kunsthumaniora Lemmensinstituut in Leuven en leerkracht contrabas en kamermuziek aan de academie van Overijse.

Voor "niet-klassieke" projecten heeft Renke steeds een zwak gehad. De voorbije jaren was ze terug te vinden op of onder het podium (in de orkestbak) bij o.a. Fabuleus; Muziektheater Zeeland; Muziektheater Transparant; Compagnie Cecilia; European Philharmonia; Jonas Winterland; de Zomeropera, Il Novecento/Antwerp Philharmonic Orchestra (Night of the Proms), Strijkrover, Kuusi, STI.LL en verscheidene muziektheaterproducties.
Projecten die grenzen overschrijden en muziek dichter bij de mensen brengt, draagt ze in het bijzonder een warm hart toe: 
Zo was zij werkzaam als celliste bij vzw MusIC, een organisatie die livemuziek brengt aan het bed van patiënten op intensieve zorgen
en speelt zij voor vzw Muziek-Elixir, die muziek tot bij de bewoners van woonzorgcentra in Vlaanderen brengt.

 

bottom of page